Workshops

Onze vinologen en oestermannen kunnen diverse presentaties en workshops geven over wijn, oesters, glaswerk en culinaire producten.

Tijdens de BBB 2013 in Maastricht hebben wij 3 dagen lang presentaties over wijn en spijs gegeven op onze Wijntheater.

Elk uur startten wij met onderwerpen als bv.: Champagne; Hoe wordt 'echte' Champagne nu gemaakt, wat zijn de verschillende stijlen, Champagne en eten combineren en natuurlijk proef je ook diverse Champagnes.

Ook kunnen wij wijn en oesterworkshops geven. Alles wordt verteld over het kweken van de oesters, oesterbanken, herkomst en smaakstylen maar ook over de diverse wijnen die je kunt combineren met de oesters. Hoe leuk is het dat je een presentatie krijgt van een vinoloog en en oesterman maar dat je alles ook mag proeven.

Nieuw ontwikkeld is natuurlijk onze Royal Experience. Een glasproeverij waarin je 1 wijn in diverse glazen schenkt en ervaart dat de vorm van het glas een enorme invloed kan zijn op de smaaksensatie.

Ook wijn & spijs blijft altijd een interessant onderwerp: Waar moet je opletten bij het combineren van gerechten met welke wijn?

We blijven ook altijd vernieuwen met onze onderwerpen.
Social Media en wijngaard innovaties waren bv. onderwerpen van onze laatste Wijntheater.

Verder onderwerpen zouden kunnen zijn: Italie, Elzas, Loire, Oude versus Nieuwe wereldwijnen, wijn maken, wijnstylen, wijngebieden, wat is terroir?, wijnproeverij algemeen, blindproeven en kurk of schroefdop?


Delen op Facebook Delen op Twitter