Programma          NK oestersteken

 


2023 Maandag 18 September t/m Woensdag 20 September


In navolging van het grote succes van het Wijntheater vorig jaar op Gastvrij Rotterdam, staan wij dit jaar weer als enige wijnpodium op Gastvrij Rotterdam.
Het Wijntheater gaat drie dagen lang educatieve shows geven over wijn, glaswerk, oesters en delicatessen uit zee of weiland.

 

Elk uur begint er een show, entree is gratis en u hoeft zich niet in te schrijven.
In elke show komt er een expert aan het woord en neemt heerlijke wijnen met een verhaal en culinair smulwerk mee naar het Wijntheater zodat het publiek ook mee kan proeven en vragen kan stellen.

Uiteraard werken we momenteel keihard aan het programma van het Wijntheater op de Wine & Fine food van Gastvrij Rotterdam.

Wat kunt u allemaal verwachten op  de Wine & Fine Food van Gastvrij Rotterdam 2023 ?

Op de Wine & Fine Food staan er diverse wijnimporteurs, exclusieve producten als theedoeken en glaswerk maar ook brood & bourgondische delicatesse uit zee en weiland..

In het Wijntheater van wijnjournaliste Barbara Verbeek en oesterman Barend Havenaar kunt u ieder uur aanschuiven ,zonder aanmelding vooraf,  voor een educatieve culinaire show van 30 minuten.

Denk daarbij aan wijnproeverijen met onderwerpen als een rondreis door Italië of doe mee met een glasproeverij van Royal Leerdam Crisal.  
Misschien wordt je blij van de "Fruits de mer spectaculair"waarin uitgelegd wordt, hoe je een plateau opbouwt en de schaal & scheldeiren bereidt. Maar ook leer je welke wijnen je het beste erbij kunt schenken.

Wil je leren hoe je een oester opent? Kom dan dinsdag 19 september om 16h00 naar het NK oestersteken 2023! Daar schieten de oesters door de lucht!

Ben je nieuwsgierig wie de Wijnvrouw van het jaar 2023 wordt? De grote finale is maandag 18 september om 16h30.


Wil je leren hoe je een fles Champagne moet sabreren? Dan is woensdag 20 september de dag voor jou.  Om 16h00 vindt het NK sabreren plaats i.s.m de confrérie de S'abre d'Or.

 

Terugblik Gastvrij Rotterdam vorige jaren:

    

   


   


   

     

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Delen op Facebook Delen op Twitter